Glad brain-awareness vecka!

Tydligen är det så att hjärnans kapacitet inte är vad den är. Den är inte statisk. Man skall använda den för att kapaciteten skall öka. Och nu har man kommit på att utöva något som heter Neurobics. Minsann! Det påstås vara för hjärnan ungefär som aerobics var för kroppen på 80-talet.

Den här veckan är i alla fall en brain-awareness vecka. Hip hip hurra!

Men det är inte det jag tänkte ta upp idag.

Jag kom på något här. Eftersom det påstås att kreativiteten stannar om man inte gör nya saker och att hjärnan i princip inte är byggd att vara äldre än typ 40 år förklarar det allt som har med 40-års kris att göra. Hjärnan är rädd att man ruttnar om man inte gör helt nya saker och vid 40-års ålder startar den någon sorts revolution i ens medvetande. Kvinnor får plötsligt en önskan att skaffa en yngre älskare och män skaffar en sportbil (och väldigt gärna en ung älskarinna också).

Kan det vara så?

Nja, jag kanske babblar lite för mycket nu! :)

Andra bloggar om: , ,

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.