Positiv särdiskriminering och omvänd rasism

Lite om olika begrepp och vad de innebär för oss

Alla vet väl vad en “omvänd rasist” är för något. Det är en före detta rasist som har blivit omvänd till “de goda” och älskar alla. Speciellt människor av en annan ras. En “Puss-o-kram” människa alltså. En omvänd kristen är något annat. Man var nog kriminell tidigare och helt plötsligt blev man en kär människa som älskar Gud, Jesus och hela världen. En “Puss-o-kram” människa upphöjt till två.

Vad är då “omvänd rasism” för begrepp?

Medierna vill gärna att det skall betyda att “de andra” dvs. de som vanligtvist är utsatta för rasism (i den så kallade Västvärlden alltså) blir rasister. Men är det verkligen så? Personligen så tycker jag att själva uttrycket är rasistiskt i sig. Det är som att påstå att de människor som själva “brukar” vara utsatta för rasism kan omöjligtvis själva vara rasister.
Att beröva en ras möjligheten att ogilla en annan ras är rasistiskt, tycker jag. Alla människor får (o)gärna vara rasister. Att det skulle finnas minst lika många (om inte fler) svarta som hatar vita är väl ingen hemlighet.
Eftersom några kriminella vita för flera hundra år sedan kidnappade folk från Afrika och använde de som slavarbetare, anser man fortfarande att svarta idag får hata dagens vita eftersom “de lever på bekostnad av deras förfäder”.
Skulle det handla om (t.ex.) en rumän eller en vitryss som direkt blev förtryckt av andra vita i sitt gamla hemland spelar inte så stor roll. Stryk skall han få och det är OK. Det accepteras eftersom det handlar om en “omvänd rasism”.
Nej!

Rasism är rasism oavsett riktning och all rasism skall straffas. Jag vill inte acceptera det och kommer att fortsätta tjata tills det slutar finnas rasister bland alla tre raser.
När man nu hör konstiga förslag från regeringshållet att man vill införa en positiv särdiskriminering kan man inte låta bli att undra om det egentligen är OK. Jag tycker inte det. Det orsakar att fel människor får jobb på fel arbetsplatser och det orsakar större hat och oförståelse än utan denna positiva särdiskriminering.
Jag vill inte att några anställda på ett företag känns tvingade att anställa mig (som är av utländsk härkomst – en förstagenerationens invandrare alltså) eftersom jag inte skulle vilja jobba där till att börja med. (dvs. om jag kände till deras åsikter från början). Låt företag skapa sina egna etniskt rena miljöer om de vill. Med dagens globaliserings tempo kommer de inte att överleva ändå. Om 10 år är det slut med dessa företag. Varför tvinga de till överlevnad och hjälpa deras åsikter?
Låt de dö ut av sig själva istället.

Vad kan vi göra förutom att säga ifrån?
Just det. Vi kan fortsätta säga ifrån och hoppas på morgondagen.
Jag fortsätter nog att hoppas även under morgondagen.

Straffa de på ett annat sätt istället för att skicka mig till deras arbetsplats. Jag vill inte vara de chauvinistiska företagens bödel och jag vill heller inte bli oskyldigt straffad.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.