Jämställda så in i Norden

I Expressen kan man idag läsa att man kan vara “för mycket jämställd” (trams). Och det är faktum i det här landet att vissa saker tas som självklarhet utan att en språkpolis klappar till en eller utan att någon ens försöker förstå sig på dessa svåra ord.

Det är ungefär som med rasist och omvänd rasist.

Vissa saker är bara självklara. Bara vita får lov att vara rasister och alla andra berövas den möjligheten. Vita skall också helst vara blonda och då även svenskar. Kanske även tyskar. Andra vita (typ sydeuropéer) eller andra blonda (typ ryssar eller polacker) gör sig icke besvär. Alla andra får endast vara omvända rasister (OBS! Skall ej blandas ihop med omvända kristna eller omvända kriminella då det betyder, än så länge, precis det skall betyda).

Så är det med jämställdheten också. Det är bara kvinnor som får lov att känna sig underlägsna. Ifall de känner sig överlägsna eller om män känner sig underlägsna heter det “för mycket jämställdhet”. Ungefär som att det är OK om det inte är jämnt i den kalkylen då matte fungerar på ett speciellt sätt i Norden och i vissa sammanhang. Justeras efter behov dvs.

Slutsats (som många som orkade läsa längtar efter) är följande:
Antingen är det jämställt eller så är det inte.
Det finns inte nåt som heter “för mycket jämställt”.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.