Våra duktiga ministrar

Är det någon som har upptäckt hur duktiga “våra” ministrar är?

Så fort dom kommer in i en ny mandatperiod så byter dom “yrket”.

Några exempel:

Thomas Östros âä“ skatteminister
Thomas Östros âä“ utbildningsminister
Thomas Östros âä“ näringsminister

Leif Pagrotsky âä“ handelsminister
Leif Pagrotsky âä“ näringsminister
Leif Pagrotsky âä“ utbildnings- och kulturminister

Bosse Ringholm âä“ Finansminister
Bosse Ringholm âä“ Samordningsminister

Pär Nuder âä“ Samordningsminister
Pär Nuder âä“ Finansminister

Pär och Bosse i princip bara bytte jobb med varandra… Det är väl lite lugnare med telefonanvändning i det nya jobbet som samordningsminister.

Jag förstår väl att man som politiker faktiskt inte borde vara sakkunnig då det handlar om att representera folket som är lika okunnigt i vissa frågor men vore det ändå inte bättre att kunna ett visst område? Att vara bra på det man gör och inte okunnigt ta felaktiga beslut. Jag försöker nu inte påstå att våra politiker är dumma. Tvärtom! Jag tycker att det är beundransvärt att dom kan hoppa på en annan position var fjärde år. Om man skulle nu behöva byta sitt yrke helt och börja som en arkitekt vilken kvalitet på hus skulle det vara? Jag tror inte att många skulle klara av att ena stunden städa gatan för att i andra stunden lappa bilar och sedan springa in i en pizzeria för att baka några. Allt för att sedan sätta sig framför en dator för att rita en bild för en reklamaffisch och samtidigt komma på en slogan som skall användas i sammanhanget. Man kan också komma på att komponera en jingel som kan användas i en tv-reklam för samma produkt. Efter det kan man börja syssla med att meka bilar och sen sitta i en reception. Eller varför inte vara en IT-konsult, projektledare eller en linjechef. En Pilot? Nu var jag tvungen att överdriva lite allt för att man kan se dessa skillnader tydligare.

Visst är våra politiker duktiga?
Jag känner nämligen ingen annan som kan byta jobb så tvärt som dom gör.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.