Svensk propaganda

Att propagera något är också att undanhålla läsarna viss information.

Idag kan man läsa i utländska medier om att Serbiens president protesterar starkt eftersom Kroatiens premiärminister Jadranka Kosor glorifierade kroatiska generaler som dömts för krigsförbrytelser. Att hon gör det är inte så konstigt om man känner till hennes åsikter. Det som är konstigt är att det inte står något i svenska tidningar om hennes åsikter.

Vet du överhuvudtaget om vem Jadranka Kosor är? Antagligen inte.

Du som läser detta vet antagligen inte vilka Ante Gotovina och Mladen Markač är, trots att dom ansvarar för den största etniska rensningen i Europa sedan den II-a Världkriget. Men du känner mycket väl till Ratko Mladić, eller hur?

Försök att hittta någon information om denna händelse i svenska medier. Lycka till >>

Det är det som är det mest märkliga i sammanhanget: Varför denna mörkläggning och därav spridning av den bilden av kriget i forna Jugoslavien som finns i Sverige  idag?

Fotnot:
Jadranka Kosor tackade tidigare generaler Ante Gotovina och Mladen Markač för sina roller i “Operation Stormen” från 1995, som resulterade i fördrivning av 250000 etniska serber från Kroatien:

Utan Stormen och befälhavarna som ledde den, skulle vi inte vara här idag och skulle inte ha något att fira.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 thoughts on “Svensk propaganda

  1. Dubbelmoralen i fråga är inte svensk. Det som är specifikt för “svensk” media är endast att de är bäst i klassen på att genomföra direktiv uppifrån (och utifrån). Att till fullo tillämpa rådande världsordningens ideologi och indelning i goda och onda. I färdigheterna ingår också att ofelbart känna av vindens riktning och styrka och att aldrig pissa innan man kollat dessa två parametrar.

    På tal om Kroatien är det noterbart att man helt förtigit kravaller i den numera helkroatiska staden Split i samband med Pride. Inte en enda nyhet om detta. Jämför detta med… osv osv osv.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.