jan
02
Finns under Allt av admin dagen 02-01-2011

En kvinna i Iran dömdes till döden för att ha mördat sin man. Detta händelse skulle gå helt obemärkt om det hade hänt i något annat land ex. USA. Men nu är det så att det hände i Iran och då skall självklart hela världen som lyder under USA (dvs går USAs ärenden) protestera.

Varför?

Ett polissamhälle har vi i många andra länder utan att man protesterar. Pakistan har en mycket värre poliststat och jag har inte hört någon gnälla om det. Halva Afrika har polissamhällen.

Visst, protestera gärna om människor döms till döden eller om dom helt plötsligt försvinner. Men gör det för att det är fel med dödsstraff och det är fel att misshandla eller döda folk för deras politiska åsikter eller för att dom råkade göra något. Det är rättssamhällets styrka. Gör det inte bara för att du gick med på nån propaganda.

TV | Aftonbladet.

P.S. Det var länge sen jag slutade tro på Amnesty International. Många aktivister där är inte alls medvetna att dom går andras ärenden. Likadant är det med Green Peace.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor (No Ratings Yet)

Comments

Puffe on 2 januari, 2011 at 5:24 e m #

Inget gnäll eller engagemang heller när det visar sig att ett stort antal av de dödsdömda i USA sitter inne eller redan har avrättats på helt felaktiga grunder.


henke on 8 januari, 2011 at 12:20 f m #

men låt människan möta sin skapare, hon verkar ju inte direkt tacksam för nåt…


Post a Comment
Name:
Email:
Website:
Comments: