Är detta solidaritet?

Det som jag tycker är väldigt märkligt i dagens Sverige vad det gäller politik är följande:
De styrande dvs. vänsterkartellen har gradvist i 10 år dragit ner på välfärden och försämrat villkoren för många av grupper som är mest missnöjda med högerns frammarsch. Det känns som att det är högern som hela tiden måste försvara sin politik som att det är just moderaterna som är skyldiga till vårdköer eller arbetslöshet.

Det jag säger till mina vänner, mina kollegor eller väljare vid flygbladsutdelning är att dagens situation orsakades av dem styrande och definitivt inte av oppositionen. De redan övertygade “coola” (coola enligt dem själva) vänder på kakan då och påstår då att det minsann går bra för Sverige och att det inte finns några problem i vårt samhälle.
???
Man skall ställa sig själv den frågan om vad man tycker om allt detta och hitta svaret inom sig själv. Är man egentligen rädd för att förlora tryggheten som “bidragspolitiken” ger? Oavsett om man jobbar eller inte blir det lagom. Oavsett om man kämpar på jobbet eller smiter ut före arbetstidens slut får man samma lön. Oavsett om man är skyldig flera hundra tusen i studieskulder eller om man hoppade av gymnasiet skall man ha (nästan) samma lön.
Skall man? Skall man belöna grupper vars enda syfte är att själviskt ta vara på sin egen situation och position och inte bry sig om andra som egentligen försörjer en? Är det sådant som kallas för solidaritet? Du kämpar och har och ger till dem som inte vill kämpa eftersom det en så länge finns tillräckligt med försörjare?

I Sverige skall det finnas tillräckligt med jobb för alla som vill arbeta och välfärden skall fungera. Moderaterna vill skapa förutsättningar till det. Mer än så behöver man inte för att förstå vem man skall rösta på i september.

Att försvara dagens politik och samtidigt skylla allt det negativa på oppositionen är alltså helt fel.

Tack för ordet.

Andra bloggar om: , , , , ,

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.