Smygreklam för Systemet?

Jag börjar bli riktigt trött på alla dessa reklam från Systembolaget. Man får tydligen inte göra reklam för alkoholhaltiga drycker så dom passar på och gör reklam för sig själva med att få folk att tro att dom säger något annat. En sorts “antireklam” sprids där ute: http://www.systembolagetkampanj.se/tonaringar

Det enda jag ser i alla dessa reklam typ “Anna, du är påverkad, gå ner” och “mamma, det är bara en tjejmiddag” är att man talar om för dessa ungdomar att det är normalt att göra det på det sättet istället för att skaffa ett annat mer normalt förhållande till alkohol eller andra droger.

Det är inte bara att jag är trött på det. Jag börjar bli riktigt arg.

Varför? För att våra ungdomar ser på TV och nästan förväntar sig detta när det blir dags för att bli introducerade sprit på en fest el dyl. Det känns att hela grejen får en helt motsatt effekt.

Hur kommer det sig att vi tillåter det? Jag skulle föredra fin whiskeyreklam än detta budskap med dubbelmoral.

Eftersom det här kommer att läsas av (eventuellt) några hundra personer, kommer jag att författa en insändare om detta.

Obs! Jag är ingen moraltant (eller gubbe för den delen) eller någon sorts nykterist (typ Bo Ringholm), utan en vanlig människa som tycker att svensk alkoholpolitik för länge sedan gick år helvete!

Hela det här tjatet gör att ingen egentligen verkar bry sig om våra ungdomar utan alla hoppas väl på att staten “tar hand om det”. Kan man festa utan sprit i det här landet? I helvete heller. Alla är redan så hjärntvättade när dom kommer upp i en viss ålder. Bl.a. tack vare denna smygreklam för Systemet.

Snälla, snälla – du kan väl köpa ut?

”Berusa dig – med något mycket bättre”

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 thought on “Smygreklam för Systemet?

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.