Vad är en sann miljöaktivist?

I Sverige (och för den delen i resten av Världen också) gillar man att missbruka ordet “miljö”. Så fort man sätter ordet miljö framför ett annat ord skall det tyda på något gott eller för delen (speciellt i Sverige) något snällt och trevligt. Dessutom kan man använda det som något negativt i samband med andra negativa ord som orden farligt och förtöring.

För mig är sanna miljöhjältar, på det lokala planet, t.ex. nattvandrare:

Nattvandrare i Sverige Riksnätverket.

Det är människor som bidrar med ett ideelt arbetet för att förbättra den lokala miljön i sitt eget område. Inte med att rädda skog eller något djur som ingen känner till utan sina och andras barn.  På det globala planet är det människor som står bakom Venus Projektet som är sanna miljöhjältar. Dom försöker skapa riktlinjer över vår framtid.
Se mer här: The Venus Project.
Att utforma framtiden där människor lever utan att förstöra naturen, där man på ett korrekt sätt utvinner energi för sin utveckling, är långt ifrån de flesta nuvarande “miljöorganisationer” (om dom i sammanhanget överhuvudtaget får heta så) man kan komma.
Sedan läser man om skrattretande förslag från våra egna instängda miljöpartister som mer och mer går  till vänster och vill beskatta allt man kan för att…vaddå? Investera i naturriktiga projekt? Nej, för att experimentera med vårt samhälle. Naturen får inte betalt för alla dessa “örfilar” vi betalar för.
Darryl Hannah bidrog själv till…ingenting egentligen:

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

3 thoughts on “Vad är en sann miljöaktivist?

 1. Vad skönt att man fick svar från ett proffs som vet vad som är vad i alla dessa breda frågor, om t.ex. denna då, vad en miljöaktivist är och vilka som ej bör räkna in sig i denna kategori.
  Nej, börjar bli lite småless över personer som dig som sitter i sin självgodhet i knattrar fram svar till oss “dödliga”om hur saker o ting ligger till.
  Borde kanske knalla ut i verkligheten, o bolla dina frågor lite mot dom som vet lite mer.., om det nu finns sådana förståss!!?
  PS Ej miljöpartist, men en som försöker vad han kan på individnivå

 2. Vad trevligt du låter.
  Inte alls bitter över nåt. Kul :)

  Det finns gott om människor som dig som bara “försöker” utan några konkreta resultat.
  100 spänn till WNF eller dyl. hjälper inte i det långa loppet. Jag var också medlem i Naturskyddsföreningen tills jag insåg att pengarna hamnar också i någons ficka i form av bonus eller löneförhöjning.

  Nu behövs det fler människor som gör något på riktigt. Inte bara runt sina fötter, speciellt om man har små händer…

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.