Viktiga ord

Är inte det konstigt att det är viktigare för miljöpartiet att kämpa för att olika myndighetsavdelningar får ordet “miljö” i sina namn än att verkligen kämpa för miljön.
Några tips:

  • Kämpa mer för att digitalisera samhället
    På det sättet minskar pappersförbrukning och skogsindustrin kan användas till något nyttigare än “bara” till att försörja pappersindustrin;
  • Kämpa för högkvalitativa leverantörer av diverse kommunala tjänster istället för att kräva enbart KRAV-märkta (som om att man kan kontrollera alla dessa regelbundet)
    Det är väl även arbetsmiljön som är bättre hos dem som erbjuder hög kvalitet, brukar det inte vara så? Min gatumiljö är trevligare om jag ser en ren och schysst (ny) sopbil än någon skrothög hos en miljöentreprenör;
  • Miljöpartiets politiker borde klä sig finare
    Det finns ingen anledning att skratta här. Miljöpartiets politiker ser faktiskt väldigt ovårdade ut, okammade, skrynkliga… Det kan väl inte vara bra för vår miljö.

Dessutom är det hela tiden en hel det bla bla bla om att vara snäll mot djuren och fred på Jorden osv., medan samma människor i sin ungdom brände bilar när de demonstrerade mot vadsomhelst-som-inte-hamnar-under-miljöpolitik. Det kan väl inte ha varit bra för miljön?

Ibland känns det som att de inte bryr sig egentligen utan kämpar enbart för SIN miljö och inte för allas miljö. Eller, kan jag ha fel här? :-)

Det är även viktigt att påpeka här om att det som man brukar mena är “miljö” handlar egentligen om klimatet och naturen. Miljö betyder just det och borde användas på det sättet.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.