mar
15
Finns under Allt av admin dagen 15-03-2009

Åsa Linderborg kliar sig i håret >

Jag har fullt förståelse att man är som kulturarbetare röd. Man lever i sin egen bubbla och ser sig inte om så mycket.

Men om man skriver om det och försöker påverka politiskt andra utanför den bubblan så säger man “vänta lite!”.

Det går inte att dela upp världen i svart-vita ränder raka som ländernas gränser i Nordafrika. Pass. Stopp! Lugna dig.

Tror du verkligen på det utan att inhämta information från andra källor är du inte bättre än Jehovas vittnen som försöker övertyga hela Världen att skriva över sin egendom till dom.

Behåll dessa åsikter för dig själv.

Over & out.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor (20 votes, average: 4,90 out of 5)

Comments

Misko on 16 mars, 2009 at 10:03 f m #

Det är synd att de flesta av kulturarbetarna är, som du säger “röda”. Samtidigt är de flesta yuppies och wasps sysselsatta med ekonomi, högteknologi, management och produktivitet. Jag tror inte att det finns några “bubblor” här. Det är snarare två helt annorlunda värderingssätt som aldrig berör varandra: en där människan står i centrum, och en där profit står i centrum. Man helt enkelt talar olika språk. När vi säger “samhällsutveckling” de ena tänker på hur ska människor frigöras och utvecklas, medan de andra tänker på hur ska produktionen effektiviseras med så få “krångliga hinder” (läs: hänsyn till människornas sanna behov) som möjligt.

Det vore kul att byta roller ibland. Att “de blåa” jobbar med kultur, och “de röda” med produktionens effektivisering. Fast, båda tycker att det andra är fullständigt meningslöst och inte förstår varför skulle någon vettig människa göra det oht.


Sakala on 16 mars, 2009 at 2:31 e m #

För att konsten skall kunna produceras så behövs det pengar oavsett. Då är det alltid lite magstarkt att förakta den delen av samhället som faktiskt producerar och alltså huvudsakligen SPONSRAR den delen som sysslar med kultur.

Jag tycker fortfarande att det borde handla om någon sorts symbios där båda parter faktiskt inte bara samexisterar utan även för att man tycker om varandra mest för att man BEHÖVER varandra.

Som en som tycker om båda delar av samhället så står jag fast vid det! :-)


Misko on 16 mars, 2009 at 11:01 e m #

Och jag tycker om dig :)


Post a Comment
Name:
Email:
Website:
Comments: