Hasta la Vista!

Sedan jag köpte en ny dator från Dell i juni 2008 har jag haft problem med operativsystemet. Jag pratade med supporten sammanlagd i ca. fem timmar. Fick ominstallera systemet tre gånger. Sånt är inte kul när man måste flytta runt dokumentationen, bilder och installera om applikationer.

Så jag tankade hem betaversionen för Windows 7, har fått en kod från Micro$oft och installerade häromveckan. Visserligen var OS på engelska men det störde mig inte så mycket då jag använder ett engelskt OS på jobbet. Det var faktum att det stödjer hälften av min extern hårdvara som var jobbigt.

Så häromdagen stoppade jag in en skiva med WinXP och raderade hela HDD på 500GB (efter backup så klart).
Det var inte riktigt busenkelt att hitta alla drivrutiner till datorn som byggdes för Vista men till slut så hittade jag allting och nu fungerar alla interna kort och självfallet även externa enheter.

Det som är extra härligt med Internet är att det finns en otrolig kunskap efter bara några knapptryckningar. Man brukar jämföra Internet med ett bilbiotek. Det är lite fel.  Internet är som en otrolig plats med en massa människor som man kan ha direkt kontakt med. Som ett kunskapstorg. Att leta efter info på ett bilbliotek skulle aldrig vara desamma som adet här.

Jag fick t.ex. tips om hur man importerar mejl exporterade från Windows Mail till Outlook Express. Själv skulle jag aldrig komma på att göra just på det sättet och självklart hittar man inte info på M$-sidor.

Det känns som att jag aldrig haft en så snabb dator.

Jag tänker aldrig mer köra Vista och jag är mycket tveksam till 7:an.
Det kanske blir så att jag köper helt ny utrustning om typ fem år när det kanske kommer ett nytt operativt system (nån “åtta”) och i samband med det helt ny skrivare, scanner osv.

Hasta la Vista.

Klicka på bilden för att se den större!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.