Det osar om OS

Via TV anstränger sig journalisterna för att tala om för oss hur det gick för svenskar, andra nordbor och amerikaner för dom gillar man också. Vi gillar Coca Cola, McDonald’s, John Wayne och dom flesta filmerna. Dom andra i Världen kan vi i princip strunta i fullständigt eftersom vi har även svårt att uttala deras namn. Journalisterna verkar anstränga sig att även se till att själva uttala deras namn obegripligt så att hemmapubliken inte ens fattar vem det handlar om.

Det värsta är att det här avser varje mästerskap där fler än Sverige deltar. Man pratar i princip bara om andra nordbor och även deltagare från Finland. Finland, ja. Få svenskar ha svårt att fatta att man ligger lika nära finnarna som man ligger nära kineser. Rent genetiskt sett. Men det man kanske har ännu svårare att uppfatta är att Finland inte längre tillhör Sverige. Hallå!? Det var läääänge sen finnarna slog sig fria.

Näh, nu har jag gnällt så det räcker. 

Billigalan.se

 

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.