Public Service TV är allt annat än Public Service

Skulle Du vilja köpa mig skor? Eller varför inte en bil?
Nej, jag tror inte det. Och varför inte?
Den vettigaste anledningen till det kan vara att det skulle vara JAG som skulle ha någon användning av det och inte Du.
Man vill alltså inte betala för nåt man inte använder då var och en tjänar sina egna pengar för att bekosta sin egen överlevnad och för att helt enkelt spendera dom själv.
Med samma resonemang kan man undra varför ALLA i Sverige som äger en TV måste betala TV-licensen även om man inte använder tjänsterna som finns i utbudet.
För visst vore det bättre om man betalar bara det som man tittar?

Låt oss se vad som finns på programmet:
SVT 1:
Debatt
Kulturnyheter
Rapport
Krönika
SVT 2:
Barnprogram
Aktuellt
Debatt
Jag skulle kunna nöja mig med Rapport eventuellt. Men om man tänker på den ensidiga rapporteringen under NATO bombningar i slutet på 90-talet kan jag även hoppa över det.
En bra film lite då och då, och ett spännande reportage lite då och då, men är det värt nästan 2000 kronor/år? Jag säger inte att det inte borde finnas. Visst! Men låt dom som vill se det betala för det! Nu med den digitala tekniken borde det vara möjligt att betala bara för den tiden man tittar men upp till den högsta summan per år. Bara om skulle råka glömma stänga av TV:n när man åker iväg på en längre semester ;)
Min son gillar Disney Channel. Jag försökte en gång med Bolibompa men det gick inte. Han tröttnade efter tre (3) minuter och började hoppa på soffan.
Det finns flera anledningar varför jag inte gillar att betala för något jag inte utnyttjar.
För några år sedan skulle Sveriges Radio introducera digitalradio på skattebetalarnas samt tv-licensbetalarnas bekostnad. Gud, vad härligt det skulle vara! Perfekt ljud och allt. Sveriges Radio lovade att man kommer t.o.m. att kunna sända rörliga bilder via den digitala radion.
?!?!
Dom har alltså i slutet på 1990-talet på fullt allvar gått och forskat för mina pengar för att återuppfinna en TV! Efter Internets boom till och med!
Visst känns det härligt att Sverige är ett rikt land och kan sponsra dessa idiotiska projekt som gång på gång misslyckas rejält. Vore det inte trevligare att återanvända kraften och ekonomin på något vettigare?

En länk att besöka och gärna mejla kundtjänsten sitt missnöje (som om dom skulle bry sig): http://www.radiotjanst.se/

1 thought on “Public Service TV är allt annat än Public Service

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.