Michaela då?

Fick inte döpa sitt barn efter Michael | Wendela | Aftonbladet.

Jag håller med om att man inte bör döpa sitt barn till ett namn av ett annat kön.

Michael är absolut inte ett unisexnamn.

Däremot är det inte fel att döpa barnet till Michaela vilket är kvinnligt alternativ precis som Paula är för Paul eller Alexandra för Alexander.

Andra bloggar om: , , , , ,

14 thoughts on “Michaela då?

 1. Det är väl inte du som bestämmer vad deras barn ska heta,och lite omoget att säga att det låter dumt. (När det finns över 30 svenskor som heter det). Från vad jag förstår är du ganska ung, men i framtiden, innan du skriver något som en klar sanning, dubbelkolla, annars låter du bara blåst. (Vill inte såra dig men har du tänkt på att du kanske sårar föräldrarna)

 2. Jag tycker att man har rätt att döpa sitt barn till vad man vill. Fast än det är ett killnamn. Sånt tycker jag inte att någon ska bestämma. Det är ju bara så korkat. Jag tycker att det skulle vara riktigt fint om man döpte sitt barn efter honom. Han va verkligen en underbar artist, jag skulle kunna döpa min dotter efter honom när jag blir äldre. (är bara 17 år) Jag tycker att det skulle vara jätte fin :D

 3. När min mamma jobbade på patent och reg.verket fick dom in ett namn förslag på ett tvillingpar: Balkong och Terass…
  Tycker du fortfarande att man ska få döpa sina barn till vad som helst?

 4. Jag tycker det. Annars – vem fasen ska göra den bedömningen och vem ger denne denna rätt? Det är ju bara ett tyckande.

  Hur ska vi göra med folk som bosätter sig här men kommer från andra länder och som har namn som vi inte tycker passar? Ska de få behålla sina namn men de som råkar födas innanför Sveriges gränser ska inte få heta samma sak?

  Det finns tolv män och en kvinna som heter “Bajen”. Kvinnan har det som tilltalsnamn. Men Michael ska man inte få heta som kvinna? Det är ju ändå ett unisexnamn i länder med väldigt nära kulturella band med vår.

 5. Det var ett himla tjat.

  Michael är i grunden och i Sverige ett killnamn.
  Punkt slut.

  Vem är det som bestämmer vad barnet skall heta?
  Föräldrarna själva?
  Nej, Skatteverket, tydligen.
  Punkt slut.

  Jag är inte en fjortis, sarah (med litet s).
  Du börjar med “lille vän” och att jag “låter blåst”.
  Jag svarade inte riktigt med samma måtta men det är ändå en väldigt subjektiv uppfattning.
  Jag uppfattar dig som väldigt blåst t.ex.

  Om ett namn betyder något i en del av Världen kan väl knappast betyda att det få vara så i resten av Världen och senast jag kollade var Sverige inte engelskspråkigt.

  Sedan så finns det nymodiga människor som förstör för sitt barn på olika sätt men det får stå för dom.

 6. Vad roligt det är att du blir så upprörd.

  Vi lever i år 2009 och Sverige är ett mångkulturellt land. Har du inte hört talas om globalisering? Ska man inte får heta någoting annat än ett ursvenkt namn i Sverige? I så fall måste man nog forska ganska länge för att hitta namn som är ursvenskt. Sarah är ett hebreisk namn, jag kanske borde fråga Skatteverket om det är ok att jag heter det??? LOL.

  Och sen tycker jag att det är roligt att du tillbakavisar att du är en så kallad “fjortis”, vem har sagt att du är det? Inte jag?

  Bloggar är bra på många sätt, Sverige är byggd på yttrandefrihetsprincipen. Men om man vill ge sig in i lekan vännen så måste man leken tåla.

 7. Och Gia, det är väl en överdriven jämnförelse? Michael är ett namn inte en uteplats. Nej jag tycker inte man ska kunna heta vissa saker som kan vara till skada för barnet. Det jag reagerade på var när Sakala påstod att Michael inte var ett unisex namn, som jag har bevisat att det är.

 8. Du har inte bevisat nåt förutom att du vill att alla skall tänka som du vilket är fel.

  Snacka i fortsättningen på din egen blogg.
  Det här skitsnacket är för mycket även för “Blaj & Sjabbel” :)

 9. Ehem jo om du tar och läser igenom allt ser du nog att jag har bevisat en hel del. Fast jag kanske inte borde vara så hård mot dig, du trodde det var på ett visst sätt och sen fick du reda på att du hade fel. *kram*

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.