Fredag – då super man

Man har svårt att undvika att det på nyhetsmorgon testas lite för mycket vin & sprit på fredagar. Det känns som att någon vill förstärka den där kulturen att supa på fredagar. Precis när man försöker anpassa sig till Europa med att inte dricka så mycket åt gången eller snarare sagt att ha ett naturligt förhållande till alkoholhaltiga drycker, kör TV4 med gamla vanliga: “ingenting på vardagar o allting på fredagar”.

Jag vill inte låta som en moralist, för det är jag inte, men jag tycker att det här systemet med lördagsgodis i olika former, beroende på åldern, är helt fel.

Är man liten vänjer man sig med att det är tillåtet att vräka i sig godis en gång i veckan. När man hamnar i tonåren är det folköl som gäller att vräka i sig men bara en gång i veckan. I gymnasiet skall man supa langat sprit eftersom det bara är så. Man kanske testar droger t.o.m. och överdriver med dessa. I brist på kunskap och ett naturligt förhållande till små nöjen som erbjuds i livet kan man hamna på fel väg och till slut har man svårt att ta sig ur det man är van vid. Allt börjar med knäppa vanor.

Mina barn äter godis när de är sugna på det och då gör de det med måtta. Vi får se vad det blir av dem och vem som hade rätt.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.