Är det bättre att fuska?

Man har tjatat länge om att inkomstpröva barnbidrag. Jag tycker inte det. Det gynnar ingen.

Barn är varken fattiga eller rika. Det är föräldrar som är det och det är föräldrar som får barnbidraget utbetalda på sitt konto. Dessutom är det så att om man har barn så bidrar man till samhället med framtida skattebetalare och det är något som många missar.

Nu är frågan följande: Är det bättre för någon att folk inte tjänar som dom gör?

Om man inte tjänar pengar är det inte heller möjligt att skatta för dom och skattekistan blir således inte tillräckligt ifylld.

Så om
person A fyller kassan och inte får något tillbaka
och
Person B tömmer kassan utan att stoppa något i
blir resultatet att
Person A tröttnar och flyttar sin verksamhet någon annanstans
samt att
Person C ser det hela och väljer att inte plugga och tjäna lika mycket som Person A eftersom det är inte lönsamt.

Enkel logik om en politik som inte leder någonvart. Om det visar sig att det införs kommer jag att vara den första som väljer någon annan (laglig) väg för att se till att jag får tillbaka mina skattepengar i form av barnbidrag för mina barn. Det är trots allt dom som kommer att tjäna in min och andras pension.

Bidrag gynnar rika barn mest | Nyheter | Aftonbladet.

Andra bloggar om: , , , , , ,

6 thoughts on “Är det bättre att fuska?

 1. Att inkomstpröva barnbidraget är en mycket bra ide.
  Höginkomsttagarna har faktiskt mindre behov av detta bidrag

 2. Inkomstprövning av barnbidrag! Jag klubbar JA till förslaget! Klass är fortfarande NÅGOT SOM ÄRVS! Om man nu inte har gjort en klassresa! Så barn som har rika föräldrar blir rika barn! Om du nu inte planerar att göra dina barn arvslösa?!

 3. Ett bidrag skall vara just ett bidrag till den som behöver det. Tjänar man så pass att man kan ta barnbidraget rakt av och spara till barnen har man alltså inget behov av det.
  Behovs prövat barnbidrag är det enda raka anser jag. Då kan dom familjer som verkligen behöver det få lite mer och kunna ge sin barn mer än dom kan idag!

 4. Slupar man barnbidraget ser jag det som extra skatt och lämnar landet. Om alla gör så kommer losers att mata sina barn enbart med tomma löften.

 5. Oj, många åsikter…

  Jag tycker precis som jag tyckt tidigare i ett inlägg från 2008:
  Miljonärerna är i Sverige inte så många och de skulle ändå inte märka något eller bry sig. Folk som inte tjänar så mycket (som gränsen är satt till) skulle inte heller märka någon förändring. Enda människor som kommer att reagera är folk inom medelklassen dvs. tjänstemannaklassen samt arbetarklassen (där båda föräldrar arbetar).

  Och tro mig: de blir inte glada när man berövas något som anser sig betalar skatten för.

  Resultat? Ungefär som med sosseriet: Är du duktigare – blir du straffad!

  http://www.sakala.se/w/2008/03/25/nej-nej-nej/

  Det handlar alltså inte om vem som har behov av det utan vem som har barn. Punkt.
  Sedan är det så att man bidrar mer till statskassan om man tjänar lite mer pengar. Varför skall man berövas det där lilla extra? Sedan kan man skapa mer administration med att folk skall behöva söka och någon skall behöva ta beslut…

  Så fel, så fel…

 6. Till Nicklas: man behöver inte vara loser om man inte tjänar pengar. Men man skall inte heller få “bonus” för att man inte tjänar tillräckligt bra och samtidigt extra avdrag för att man jobbar dessa extratimmar på lördagar.

  Rätt skall vara rätt.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.