Djokovic förnedrade Söderling

Med 6-3 och sedan 6-0 krossades igår kväll Robin Söderling av nya regerande världsmästare Novak Djokovic.  Visst betedde sig Robin lite på sitt vanliga vis (spottade och svor lite) men var ovanligt lugn. Så är det när man vill erkänna att man besegrades av någon bättre istället för att skylla på otur.

Journalisterna var denna gång ovanligt objektiva när dom skriver saker som “Novak Djokovic var fullständigt överlägsen och lekte bort svensken” eller “Söderling släppte till fem servegenombrott, och det håller såklart inte mot en världstvåa som nu vunnit 37 av 37 matcher under året”. Synd bara att såna prestationer kommer som notiser i tidningar.

Stort grattis till Novak och lycka till idag (lördag) mot Andy Murray.

Det roliga är hur svenskar uttalar “Dj” i Djokovic, som i Djurgården, istället för som i Joker (som Djokovic i övrig kallas för, tack vare sin humor). Fast, i och för sig, Söderling kallas för Soda så det kanske kvittar…

Läs mer:

Djokovic drömspel krossade Söderling | Tennis | Sportbladet | Aftonbladet.

Söderling utan chans mot Djokovic i Rom – Tennis – Expressen.se.

Djokovic utklassade Robin Söderling | Sport | SvD.

Djokovic utklassade Söderling – DN.SE.

Per Gut – Expressen.se.

 

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

 

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.