Det är inte kvinnoförnedrande!

Det ni kan se här är människoförnedrande:

Webbtv | Aftonbladet

Jag kan inte tänka mig att det skulle kännas bättre för någon om det var en kille som blev misshandlad pga bagatellartade saker.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

14 thoughts on “Det är inte kvinnoförnedrande!

 1. Men nu är det ju så här att det endast är kvinnor som blir piskade eller misshandlade av POLISER ute på gatan. Vadå att hon hade byxor på sig? Det är ju ren idioti! INGEN har rätt att behandla folk sådär! INGEN!

 2. Var får du det ifrån? I många länder blir alla människor piskade oavsett kön. Tänk hur det var i Afghanistan under talibaner. Poliser eller snarare några sorts vakter gick runt omkring, piskade och slog folk mer eller mindre utan anledning.

 3. Var Emil får det ifrån? Kan du inte läsa? Lagen riktar sig ju mot kvinnor? Huruvida Talibanerna även slog män eller inte är ju en annan fråga, tveklöst är det så att udden är riktad mot kvinnorna i alla dessa medeltida regimer. Vad är din poäng egentligen?

 4. Vad säger du? Om män blir piskade är det OK (eller inget att bry sig om som du påstår) men inte om kvinnor blir det?
  Vad är det för inställning? Vi du införa en annan typ av “medeltid”? Man undrar vad din poäng är egentligen.

 5. fattar inte heller.
  har väll inte med saken att göra. om du ser om videon eller som aftonbladet har,säger dom att i just DET landet är det så. och det råka handla om kvinno misshandel. jo jag anser vara det.
  speciellt köns Diskriminering. “hedra människor” eller hur…hoppas kvinnorna vinner i detta land så det kan bli jämställt nån jävla gång.

 6. Det är ni som missar pängen, det är ingen som säger att det är okej att misshandla en man heller. Men i klippet som diskuteras visas en kvinna som blir piskad utan möjlighet att försvara sig själv på grund av en lag. Vad som händer i resten av världen är inte av vikt för den här diskussionen och diskussionen handlar inte ens om det ni tar upp.

 7. Ja, givetvis är det förnedrande för alla. Men på detta klipp visas en kvinna som utsätts för det. Kvinnors situation är dessutom mer utsatt än männens i många utvecklingsländer.
  Så jo, det är kvinnoförnedrande. Också eftersom anledningen är att hon inte klätt sig enligt korrekt klädtvång för kvinnor.

 8. Poängen är inte att sådant händer i Sudan, poängen är att sådant är på väg till Sverige.

  Flera av de som kommenterat här känns väldigt PK och röstar med glädje på 7-klövern antar jag…ni är de som bär ansvaret för vad som hänt Sverige och vad som kommer hända. Lite lustigt är det ändå, de som kämpar hårdast för muslimerna i Sverige är feministiska, kvinnliga rödingar (alltså de som kommer åka dit hårdast när muslimerna tar över vårt land).

  Nu kommer säkert flera säga “men muslimerna kommer ju aldrig ta över Sverige heller” eller något annat askorkat. Tips: ta en titt på vad som händer i vårt land, vad som händer i Frankrike, vad som händer i England eller vad som händer i Minnesota (ni vet, svensk medias bevis på att somalier inte är lika värdelösa drägg som vi tror de är…även om de måste vinkla nåt in i h-ve för att få somalierna i Minnesota att verka bra).

 9. Illwill verkar inte sakna fördomar om vissa folkgrupper. Att kommentera detta eller att behöva förklara min åsikt (som jag ser som det jämställda i fallet) är helt onödigt.

 10. Illwill speglar det totala sammanbrottet i ktitiskt tänkande. Det handlar till syvende o sist om hur MÄN tolkar det skrivna språket. När det som önskas inte finns skrivet, ja då skriver man helt enkelt om det skrivna ordet så det passar handlingarna. Detta är inget som enbart har skett inom Islam, nej även den kristna bibeln är omskriven så många gånger att det ursprungliga har smält ihop med det fantiserade… Inom islam är det ett faktum, att i de länder som anammat SHARIA lagarna, förtrycker MÄN kvinnor. Så enkelt är det ibland.

 11. Det gäller i huvudsak kvinnor. Kvinnor utan något verktyg alls. Det är i majoritet kvinnor som blir misshandlade, och den största delen kan inte försvara sig så pass mycket som en man kan. Det handlar inte om fysisk styrka utan om den kvinnosyn som existerar i mellanöstern i huvudsak. Männen stod bara på den offentliga platsen och glodde bokstavligen på när kvinnan blev misshandlad. Varför gjorde dem inget för då? Skulle någon kvinna/man bli misshandlad eller rent av förnedrad på det här sättet som framkommer från filmen, så skulle jag nog ha slagit ihjäl den personen som misshandlade henne/honom, utan tvekan. ADMIN, vad skulle du ha gjort om du var där?

 12. Alan, jag vet inte vad jag hade gjort. Jag kanske hade försökt påverka makthavarna istället. Varför? Därför att om jag skulle blanda mig i denna specifika händelse (så som du tänkte göra) så hade jag förmodligen blivit misshandlad själv utan att påverka nåt. Därför skrev jag att detta är människoförnedrande utan att specificera. Jag kan tänka mig att många lider med offret. Sedan måste man förstå att denna behandling får många människor (både män och kvinnor) i många andra länder. Någon skrev felaktigt att sånt händer i mellanöstern vilket är helt korkat egentligen. Detta är t.ex. Sudan (Afrika, hallå!). Jag har inte hört talas om liknande saker i Libanon eller Israel som räknas som mellanöstern. Men skribenten är kanske småsint rasist och för enkelhetens skull drar alla “såna” över en kam och kallar för mellanöstern. Alla naiva vill gärna tro att det händer bara i Afghanistan eller Sudan eller i andra länder som man officiellt ogillar.

 13. Det här är som sagt förnedrande för hela mänskligheten… Att det ö.h.t händer runt om i världen är fan i mig sjukt. Att könsdiskriminering av det här slaget (eller något slag) ö.h.t. existerar tyder ju bara på att vi människor överlag är dumma i huvudet…

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.