Det räcker inte längre med att säga “God Jul”

På senare år är det sällan man hör enbart “God Jul”. Det man hör är överdrivna önskningar. Det börjar med “en riktigt God Jul” och (på jobbet) “en riktigt skön julledighet”. Vad är det där med “riktigt”? Som att det inte är annars eller? Ungefär som med “äkta silver”. Vanligt silver är inte äkta, nej…

På TV och i radion hör man även det där “från oss alla till er alla…”.

Vad är alternativet? Att “vi här önskar er en riktigt God Jul men den där Kalle från lagret gör inte det. Han önskar inte mer än en vanlig God Jul. Och inte till alla, bara vissa. Den där medelmåttan Kalle. Skitstövel är han också”.

Det låter som en riktigt god julstämning på den arbetsplatsen. :)

Jag väntar mig i framtiden ännu mer överdrivna önskningar som typ: “en Fascinerande God Jul” eller “Ha det härligaste Julfirandet”.

Eller varför inte av en och annan tonåring “hörru, ha en sjysst Jul, fan, va?!”

Men det finns många som firar Jul på nåt annat sätt än att titta på Kalle Anka (jäkla dum påhittad tradition btw). Man kan även fira ljuset på judiskt eller muslimskt sätt. Judar kallar det att fira Hanukkah. Muslimer firar nu också Abrahams vilja att offra sin son inför Gud.

Alla lika alla olika :)

Men hörrni, God Jul och trevlig helg. Vila ordentligt nu. Det är det som är viktigaste. Inte vad man firar och hur man önskar det.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.