Nu skall bussresan bli ännu säkrare

Eller inte?

I Metro stod det häromdagen i en annons från SL hur man tänkte bygga in en dataskärm som kommer att blinka till och även pipa när busschaufförer kör för fort.
Vidare står det att det skall vara stöd för förarna och att det är lätt för dom att missa eller glömma bort vad det står på skyltarna vid vägen.
???
Som förklaring till minnesluckor anges att en busschaufför skall se till att ta betalt, att det inte är för många på bussen, att köra lugnt och andra självklarheter.

Jag vet inte vad andra säger om det men personligen tycker jag att det är det mest idiotiska jag hört på länge!

När man kör skall man väl köra ordentligt från början. Eller vad är det för chaufförer som kör för SL? Dessutom gör man väl inte alla dessa saker samtidigt!? Skall småbarnföräldrar kräva samma bekvämlighet när man kör med två små barn som skriker, bråkar eller sjunger olika visor (samtidigt)? Det är mindre stressigt att köra buss kan jag tänka mig och dessutom borde dom som yrkeschaufförer, som tar betalt för den tjänsten, vara mycket mer koncentrerade än stressade småbarnsföräldrar som kör barnen EFTER att ha arbetat i minst åtta timmar.

Sedan står det att man gör utvärdering och kommer att titta vad det innebär tidtabellen som kanske kommer att justeras. Betyder det att bussar kör för fort nuförtiden?

Nu kommer jag inte att våga sätta mig på en buss i fortsättningen.

Andra bloggar om: , , , ,

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.