Trafikmarodörer

Jag börjar bli väldigt trött på folk som kör livsfarligt.

I tron att de skulle komma fram snabbare pendlar de mellan olika körfiler och stressar andra medtrafikanter med att köra ca. 1,5 meter bakom bilen. Släpper man förbi de kan man efter en distans på 10km fortfarande se bilmarodören som inte alls kommer fram snabbare. Hur kommer det sig att vissa tror att de har ensamrätt på våra vägar? Jo, jag observerade att de flesta adrenalintöntar som kör på det sättet är unga grabbar som sitter i en BMW. Eftersom skatten är något dyrare för en BMW än för en Mazda eller en Toyota kan man tänka sig att de tror att de därför skulle ha större rättigheter. Då dessa grabbars IQ (de flesta är i 20-årsåldern och verkar ha en överhängande dödslängtan) inte är högre än på en pittbullterrier, kan man faktiskt inte klandra de. Nuförtiden kör jag med en dekal på baksidan som säger: Håll avstånd, annars tvärnitar jag. Jag upptäckte att om jag bara nuddar vid bromsen (så att lampan tänds) så bromsar dessa trafikmarodörer in. Kanske i rädslan för att jag skulle vara tillräckligt galen för att tvärbromsa.

När jag diskuterade detta för ett tag sen fick jag faktiskt en kommentar att “jag är bara avundsjuk för att jag inte kör en BMW“. Är jag det? Tittar man på blocket (t.ex.) kan man faktiskt köpa en ganska bra BMW för 50 tusen spänn. Min bil är betald fyra gånger så mycket. Resonemanget är att alla kan faktiskt köpa en BMW, men det är tydligen så att inte alla kan köra den och då menar jag speciellt dennes ägare.

Jag hoppas att de tänker efter… De utsätter inte bara sig själva för en farlig situation utan även andra helt oskyldiga människor, och i vissa fall även hela familjer med små barn.
Sänk farten och håll avstånd istället så kommer vi fram! Många gånger om.

Håll avstånd

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

0 thoughts on “Trafikmarodörer

 1. Trafikmarodörer: Botkyrka, delar av Huddinge, delar av Spånga. Se upp! På något vis är det en annan trafikkultur i dom områdena.
  Håller man skyltad fart kommer i dom flesta fall en bil och lägger sig en billängd bakom. Särskilt med något direktimporterat autobahnskit.
  I dag den 070220, kom det faktist en bil SGU 138 som lade sig 2 meter bakom mej på först 70-väg, sedan på 50-väg. Där i Huddinge som det första farthindret finns, där gör den skitnödige föraren av SGU 138 en omkörning, så han höll på att köra in i trafikdelaren. men det ick bra. Han körde på fel sida om trafikdelaren, annars had det gått åt h-vete. Inte en chans att få stopp på den gamla Peugotten med nummer SGU 138. Nästa farthinder, troligen att han höll minst 80 km där det är skyltat 50 och farthinder…. Det gick så fort att mötande bilar hade svårt att få stopp på sina bilar. Det var nära. Händelsen var anmärkningsvärd. Fartbegränsningar i tätorter är av dels hänsyn till de som bor i tätorterna och dels av trafiksäkerhetsskäl.
  Men är man väldigt skitnödig så är man.
  Jag har förevigat den unge mannen med fastmonterat Blåtand headset på huvudet, han som körde SGU 138 med en bild. Jag kunde inte låta bli.

  Trafikmarodörer

  Trafikmarodör

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.