Chauvinism upphöjt till X

Kvinnor är från Mars och män är deras husdjur.
Dagligen kan man höra kommentarer som:
– Karlar duger inte till något nuförtiden
– Män klarar inte av att göra två saker samtidigt
– Män är djur som borde utrotas…
Föreställ er att det är tvärtom? Tänk er att det är en man på en arbetsplats som säger glåpord åt sina kvinnliga kollegor och säger att dom inte duger till och skämtar om att dom bör utrotas.
Vad tycker ni? Hur länge skulle den personen vara kvar på sin arbetsplats? Hur lång tid skulle det gå innan han åtalas?
Många kvinnor idag som har kontorsjobb och/eller arbetar i storstäder är förvånansvärt aggresiva i sin syn på män och tvekar inte att förolämpa grovt. När Schyman legitimerar det i sitt parti och propagerar med sina feministiska fascister om ett samhälle där det inte finns plats för män blir det ännu läskigare.
Jag tror att det största problemet är kvinnornas avsaknad av makt i många år. I skolan har vi läst om den ständiga kampen för ett rättvisare samhälle. Nu har vi fortfarande ett samhälle som är långt ifrån rättvist. Fast nu är det kvinnor som styr. Är dom missnöjda då? Jo, eftersom dom trodde att det var roligare att styra än det är. Att ha ett ansvar är inte alltid kul och det blir inte roligare än så här.
Många gånger har man hört hur rättvisare Världen skulle bli om kvinnorna styrde.
Jag tror inte det. Vi hade Margaret Thatcher som ett typiskt exempel och hon var tuffare än många män.
I Sverige är det i princip kvinnor som styr eftersom männen för varje beslut måste “fråga regeringen” för annars skulle det vara “ett jäkla liv”. Nyligen var jag på en konferens där talaren nämnde något om statistiken kring den förväntade livslängden på män och kvinnor och eftersom kvinnor lever längre kommenterade han med “hade det varit tvärtom vilket liv det skulle bli”.
Lever vi i ett rättvist samhälle? Fifty-fifty?
Tveksamt.
Kvinnor har otroligt mycket mer makt över att styra familjen. Mamman kan lätt bestämma över barnen utan att pappan (hemmavarande eller frånvarande/separerade) tillfrågas. Om situationen är sådan att dom skilda föräldrarna inte pratar med varann kan det lätt vara så att pappan kommer “den andra veckan” för att hämta barnet/barnen på fel dagis där personalen bara tittar frågande “men har inte du blivit meddelad om att ditt barn förflyttats”.
Sådant är fel.
“Insider” granskade nyligen några fall där pappor oskyldigt anklagades för att ha förgripit sig på sina barn bara för att mamman i fallet antagligen var psykiskt sjuk eller ville “bara” hämnas på sin före detta.
Sådant är mycket fel.
Ingen granskar kvinnor, alla granskar män.
En kvinna kan hitta på en våldtäkt och en oskyldig man kan åka dit. Sådana fall orsakar bara att man ropar att “vargen kommer” och dom riktiga fallen av misshandel, våldtäkt och dylikt sopas under mattan.
Det talas även helt öppet i frågan om trängselskatten i Stockholm, att det i princip är medelålders män som använder bilen och att det är dem man vill åt. ?!?!
Varför, om jag får fråga?
Varför vill kvinnor att män straffas för att andra män för 100 år sen inte gav andra kvinnor rösträtt och för att andra män misshandlar sina fruar? Varför denna kollektiva skuld?
Jag är för dialog, rättvisa och jämställdhet. Det som vi har idag är långt ifrån ett jämställt samhälle.

Uppdatering (den 16 februari 2006): 

Just nu så läste jag att man kan minsann skylla på männen även hjärtattack:

Din man kan ge dig hjärtinfarkt »

Hur länge denna chauvinism undrar jag…

 

Diskriminering

 

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.