Sluta förnedra oss!

Krig mot terror eller krig mot resenärer?

Resebranschen är den enda branschen där kunderna betalar för att behandlas som boskap och betraktas som potentiella attentatsmän. “Ta av dig bältet”, “ta av dig skorna”, “var tyst och lyd”.

Protesterar man ses man som en galning och dom brukar svara med “det är för din säkerhet”.

Skall jag ta av mig mina skor för min säkerhet? För min egen säkerhet skulle istället säkerhetspolisen göra sitt jobb och haffa fundamentalisterna långt innan dom kommer i närheten av en flygplats. Mina skor hjälper ingen när vi serveras mat ombord med riktiga knivar och gafflar. Dessutom kommer jag av säkerhetsbolagen att kräva en lista på alla produkter som inte tillåts på flyget så att jag vet, då det är väldigt godtyckligt vilka regler som gäller och vad man får ta med sig ombord och vad som kan användas som “tillhygge”. Man kan t.ex. ta med sig en CD-skiva fast dom flesta vet hur vass den kan bli och en nagelklippare är förbjuden av för mig okända anledningar.

Det är på tiden att dessa vidriga behandlingar upphör.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.