Ett familjefoto från den viktorianska eran

2298_8c864c05289a1a6f62d8e47e9da27c45_34025.pic_003[1]Vid första blicken, är fotot ovan inte ovanligt. Det föreställer en mor med ett nyfött barn under den viktorianska tiden. Men kastar man lite ljus över bilden och fördjupar man sig i historien bakom, får man en helt annan känsla.

Kvinnan var vid tidpunkten för fotografiet redan död. Hennes kropp hölls vertikalt med ett stativ, och hennes ögon behandlades med en speciell lösning för att få dem att verka levande. På den tiden var obduktionsfotografering mycket populär föreställande i princip döda människor som verkar levande. Sådana bilder beställdes av släktingar som ett minne av avlidna familjemedlemmar.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.