Mycket pengar går förlorade…

Kolla vad som står på e24:

www.e24.se/makro/politik/juholt-far-lon-ett-ar_3290043.e24

Håkan Juholt hoppade som bekant av uppdraget som ordförande för Socialdemokraterna i helgen.

Liksom sin företrädare på posten Mona Sahlin får han ett avgångsvederlag. Vederlaget innebär att han får behålla sin partiledarlön i tolv månader. Sammanlagt handlar det om cirka 1 miljon kronor, skriver Svenska Dagbladet (SvD).

Det är inte känt vad Håkan Juholt ska ägna sig åt framöver, dock sitter han kvar på stol nummer 151 i riksdagen, skriver SvD. Riksdagslönen är 56 000 kronor i månaden, den betalas alltså ut oavsett avgångsvederlag.

I princip är det så att eftersom Mona fick betalt i ett år utan att jobba (går ut snart) och Håkan får två år utan att ha gjort nåt vettigt, förutom vilat upp sig i Mexiko, är det så att Monas avgång kostade sossarna (och i slutändan delvist skattebetalarna) nästan sex miljoner kronor.

Sug på den karamellen…

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.