Det är sunt förnuft!

När politiker från oppositionen bara snackar goja och försöker köra på folks känslor istället för att visa några konkreta politiska överenskommelser eller förslag är det sunt förnuft som röstar.

Istället för att säga, ja, vi kommer att höja skatterna och vi kommer att ge bort en del av dessa skatter till folk som inte arbetar och en annan del skall vi använda för att skapa onödiga myndigheter i typ Lycksele och Arvidsjaur, för att anställa andra som annars inte skulle haft jobb, snackar dom bara om empati och spelar på känslor som om majoriteten skulle vara elak eller nåt.

Det är politik, det.

Vänsterpartiernas politik är passé. Dom har överlevt sig själva. Om tio år kommer max 20% att rösta på nån typ av “röd” politik. Sverige är med andra ord försenad eftersom den trenden är redan verklighet i andra länder.

Alliansen knappar in | Nyheter | Aftonbladet.
Klyftan mellan blocken minskar | Inrikes | SvD.
De rödgröna tappar försprånget – DN.se.
Två undersökningar – två helt olika resultat – Nyheter – Expressen

Andra bloggar om: , , , , , ,

2 thoughts on “Det är sunt förnuft!

  1. Jag kan bara hålla med om att det är sunt förnuft det du skriver. Och en hel del sanningar. Vad jag dock inte är lika säker på är om Sverige kommer att EU-anpassas i den bemärkelsen att socialistpartierna blir mindre. Föreställningen med den svenska modellen med välfärd, solidaritet, jämlikhet och “rättvisa” som något unikt, har blivit religion. Och den helige ande blir man inte av med så lätt.

  2. Jag menar inte bara inom EU. Det är världstrenden jag menar. Och att bara sossarna skulle stå för den typen av politiken är inte riktigt sant. Dessutom kan man inte bygga framtiden med en 50 år gammal världsbild.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.