sep
18
Finns under Allt av admin dagen 18-09-2009

Pride demokratisk milstolpe i Serbien | Samhälle | Debattämnen | Debatt | Aftonbladet.

Det är inte särskilt länge sedan Aftonbladet anklagades för antisemitism.

Lägg till på dessa anklagelser även “antiserbism” som pågått under nästa två decennier.

  • Är det skitsnack skall det skrivas om.
  • Är det något positivt skall man sopa det under mattan.

Välkomna till Aftonbladets nya politik.

Tur att folk är vettigare än att tro på allt som står i Aftonbladet.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor (14 votes, average: 4,71 out of 5)

Comments

Alice on 18 september, 2009 at 11:48 f m #

Men antiserbism. Come on. Inte Abs fel att serberba plundrat och dödat den senaste tiden. Som man sår får man skörda, men har hört att skörden är tunn i Serbien i år. Lol.


Sakala on 18 september, 2009 at 11:50 f m #

Här har vi en till som sprider skitsnack och nationalistisk propaganda.

Alice, är du också antisemitisk?
Du kanske jobbar på Aftonbladet?


O on 18 september, 2009 at 3:46 e m #

Skörden är väl då tunn i väldigt många länder inte sant?

Ja, tror hon arbetar på Aftonbladet!


Gundra_Bcn on 18 september, 2009 at 4:25 e m #

@ Alice – Jag antar att du inte vet något om hur media styr i stort sett ALLT!! Bara för att du sett, läst eller hört det i media ska du absolut inte ta det för givet! Ta själv reda på fakta istället och därefter kan du gärna yttra dig om personliga upplevelser. Som att jag skulle tro på att Usa började kriga mot Irak p.g.a Saddam och inte oljan bara för de valde det som argument för att gå in i krig. Skärpning nu! Om det nu är så att serber har svårt med minoriteter…hur kommer det sig att det bor flest minoriteter i Serbien jämfört med de andra länderna på balkan? Det går liksom inte ihop…


Boris on 19 september, 2009 at 9:43 f m #

Problemt med Aftonbladets, rättare sagt Robert Hårdh debattartikel, är att man sammankopplar två frågor som inte har med varandra att göra. HBT-människor är som alla andra människor, kan inta olika positioner i olika politiska frågor, så som den nationella frågan på Balkan.
Det är fel att instrumentalisera dessa människor i “kampen mot den serbiska nationalismen”, som för övrigt inte alla existerar i någon nationalismernas vakuum, utan har mycket starka konkurrenter i form av den kroatiska, albanska, bosnienmuslimska nationalismer. Dessa är inte ett dugg HBT-vänligare än sin serbiska motsvarighet. I vilket fall som helst, genom att sammankoppla HBT-människornas rättigheter med nationella frågor undergräver man deras position hos “vanliga människor” och dessutom radikaliserar klimatet i det serbiska samhället. De mest extrema och våldsamma krafterna ges då monopol över nationella frågor som är mycket svåra, och som sysselsatt generationer av politiker i området.


Post a Comment
Name:
Email:
Website:
Comments: