Om “business casual” och jämställdheten

Nu är det så här att när man skriver att dresscode är “Business casual” så antar jag att man menar att det är bra om man har kläder på sig. Det är klart att man inte har träningsoverall på sig och gamla jympaskor. Men man kanske kommer inte i kostym utan har på sig jeans eller andra typer av lite ledigare typ av byxor samt en tröja, T-shirt eller även en skjorta. Det är alltså om man är en man.

Är man en kvinna så kommer man i korta byxor (läs strandbyxor), strandskor (om det är över 12 grader C) och en T-shirt som hör hemma på en rockkonsert. Lägg på allt detta en kavaj eller en blazer så har du en Quinna dressed for success.

Tänk dig nu att en kille kommer så till jobbet.

Skulle detta räknas som en seriös medarbetare?
Jag skulle önska att man svarar ja på det. Men så är inte fallet.

Fortfarande har man mycket arbete kvar för att detta land och detta samhälle skall räknas som “jämställt”.

Billigalan.se

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.