We don’t need no education…

Ibland undrar jag varför folk gillar att köa.

Det är ett fenomen som i princip kännetecknar Sverige.

Jag var nämligen på en konferens med jobbet och jag märkte att så fort man skall servera maten så ställer sig alla i kön som robotar. Det är nästan så att det påminner mig om den där videon till “Another brick in the wall” från Pink Floyd. Det känns att folk inte vet vad de köar till utan så fort man ser en kö skall man ställa sig i den.

“Hey & ho, där var en kö, så pass på!”

Jag vill inte spela en smart tänkare men jag principiellt avstår. Jag försöker leta fram ett ansikte som inte är pigg på att köa och bjuder ut på en cigg tills kön har försvunnit och maten blev tillgänglig :)

Likadant är det på lunchrestauranger eller i andra samanhang för den delen. Alla måste äta samtidigt, alla måste till banken samtidigt och alla skall självklart till Systemet på samma gång. Som om Systemet har stängt på tisdagar, typ. Alla skall också på solsemester samtidigt och då skall man försöka hitta den längsta kön på Arlanda för att ställa sig i den.

…All in all you’re just another brick in the wall…

Billigalan.se

Andra bloggar om: , , , , , ,

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.