Hur mycket “festar” du för?

Alkisjournalistik

Är det sånt som är spännande för folk att läsa? Dagligen ser man rubriker som:

  • Britney festar för si så och så mycket pengar;
  • Lindsay Lohan festade bort si och så mycket pengar;
  • Paris festar…
  • Etc.

Vem bryr sig?
När skall folk fatta att det inte är fest dom spenderar pengar på? Det är alkohol och knark. Det är egentligen terapi för deras fattiga småliv utan egna intressen och fritidssysselsättningar. Tyvärr är det också så att människor som läser det inte heller har andra fritidsintressen än att läsa om just dessa alkiskändisar.

Det intresset har också engagerat kvasijournalister så att dom börjar bli rena alkisjournalister. Hittar man inga supande kändisar att skriva om skall man leta fram en lämplig politiker (helst en från ett borgerligt parti) som har fått i sig några glas för mycket. Människor som är vana att läsa om Paris och Lindsay får väl läsa om politiker fast med samma ämne. Alla är glada. Förutom människor vars liv förstördes på ett eller annat sätt med den här typen av spionage. Men de är i minoritet så det är ingen fara så länge storyn säljer lösnummer och politiska mål uppfylls.

Skamligt, journalister!

P.S. Detta skrev jag för en månad sedan (drygt) men glömde posta :(

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.