Kista science trapprace

På torsdagen den 27 september 2007 organiserades Kista science trapprace för 4: året i rad.

Kista Science Tower

Idén med Kista science trapprace kommer ursprungligen från tävlingen Run-up som sker i Empire State Building i New York.

Här i Kista Science Tower har man gjort en tävling för företagslag samt individuella löpare där det går ut på att springa så fort som möjligt upp för alla trapporna i Kista Science Tower. Det är i år 4:e året i rad som man arrangerar detta trapprace. Ett lag består av tre deltagare med minst en dam i varje lag. Lagets sammanlagda tider räknas. Pris delas ut i lagtävlingen men även i individuella dam- och herr-klasser. Det finns även en prisklass för specialinbjudna elitlag. I denna elitklass brukar tex. Kista brandförsvar, Nationella insatsstyrkan och Stockholmspiketen delta. Hela arrangemanget är kostnadsfritt för tävlingsdeltagare samt även för föranmäld hejarklack.

Kista science tower har 32 våningar och det nya rekordet ligger nu på tre minuter och 37 sekunder.

Rekordet har slagits av Colm O Callaghan från företaget Citat Journalistgruppen. Till andra plats kom Anders Johansson från Kista Brandstationen (3,41) och till tredje plats kom Torbjörn Chami från IBM Svenska AB, som klarade trapporna på fyra minuter och 10 sekunder.

S.A.T.S. stod för möjligheten för deltagarna att duscha. Efter tävlingen bjöds det på en riklig buffé.

Kista Science Tower

Andra bloggar om: , , , , , ,

0 thoughts on “Kista science trapprace

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.