feb
20
Finns under Allt av Admin dagen 20-02-2007

Vi som kör i Stockholm har svårt att missa att det finns taxibilar som används som skolskjuts. Dessa kör runt med en skylt som man kan fälla ner och som ser ut som en skylt vid skolorna. Alltså, “akta barn”.

Nu undrar jag vad skylten egentligen har för betydelse i trafiken.

Kör vi på E4 är jag inte extra försiktigt runt just den bilen än vad jag är runt någon annan bil. Jag menar, jag kör ju mina egna barn i bilen och då utan en sån skylt.

När taxin stannar för att släppa ut barn vid skolan är det en självklarhet att det redan finns en liknande skylt på gatan och att folk är extra försiktiga. Plockar den upp barnen så står den och plockar upp dom. Ingen skillnad mot andra billister utan en skolskjuts skylt som plockar upp sina barn.

Dessutom så åkte jag förbi en sån taxi imorse på E4. Skylten var uppe och i bilen såg jag förutom chauffören bara en annan vuxen man. Inga barn. Taxin förbrukade några procent mer bensin än den borde bara.

Skrota skolskjuts skyltar!

Andra bloggar om: , , , , ,

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor (No Ratings Yet)
Post a Comment
Name:
Email:
Website:
Comments: