Den trötte Persson

Det är definitivt dags för Persson att förtidspensionera sig. Han kunde aldrig någonsin argumentera på ett vettigt sätt men nu kan ha inte längre argumentera alls. Han viftar med händerna, tar dem upp i ett strypgrepp medan Fredrik pratar, hånskrattar bort påståenden, promenerar runt bordet oförskämt och andas högt i mikrofonen. 

Väldigt irriterande. 

Även när andra pratar, oavsett om det handlar om hans samarbetspartners eller om motståndarna, ja, även när han själv pratar, så slår han i bordet som om det är ingen annan som skall behöva komma till tals. Att avbryta andra är en självklarhet i hans buffliga värld. 

Notera hur han hittar på saker t. ex. det där om pensionärsskatt, vad det nu skall vara… Han hittar på saker som om det skall vara mer verklighet om han upprepar det flera gånger. 

Tror han att vi är småbarn och inte förstår något? Tror han att vi inte trötta på hans löften som han svek flera gånger om? 

Tror han att vi inte vet vad betyder “herrgård”? Gång på gång har det upprepats att det inte är en herrgård han bygger utan bara ett hus. 

? 

Enligt lexikon så betyder Herrgård följande (kopipejstat): 

herr|gård [h’är:gå:r_d] -gården -gårdar subst. 

stor egendom, gods 

Menar han att det inte handlar om en stor egendom eller gods? Menar han att det bara är en vanlig bostad som alla bland arbetarklassen har råd med? 

När han säger att högern bara vill åt dem svagaste i samhället, vad menar han med det? Att de skall man inte röra och hjälpa ur fattigdomen? Att det lönar sig bättre att låta dem förbli de fattigaste? Att inte räcka ut en hjälpande hand och rycka dem ur fattigdomen? Är det för besvärligt att handskas med det, Göran? 

Nu är det dags för Dig, Göran, att stiga av. 

Ja, jag vill också byta statsministern. 

0 thoughts on “Den trötte Persson

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.