Tanter & gubbar

Vad skulle du säga om din tonårsdotter kommer hem med lilafärgat hår?

“Herregud, vad har vi gjort för fel?”

Om din gamla mamma eller mormor/farmor däremot dyker upp med håret som påminner mer om en papegoja från Sydamerika än om en svensk pensionär protesterar man inte. Tanter får gärna färga håret i rosa, lila eller varför inte himmelsblå. Är det en evig längtan till att se ut som “dom där häftiga människorna på TV:n” från tiden man inte fick? Ligger det en punkare begraven i varje kvinna? Ibland undrar man…Om din pensionerade mamma däremot dyker upp med håret som påminner mer om en papegoja från Sydamerika än om en svensk pensionär protesterar man inte. Tanter får gärna färga håret i rosa, lila eller varför inte himmelsblå. Är det en evig längtan till att se ut som “dom där häftiga människorna på TV:n” från tiden man inte fick? Ligger det en punkare begraven i varje kvinna? Ibland undrar man…

Det verkar gälla andra regler för våra pensionärer.

Gubbar verkar också ha missat modeutvecklingen senaste 30 åren och ser fortfarande ut som 30-talets gangsters från Chicago. Allvarligt, hur många män yngre än 60 skulle tro att de passar i en hatt? Att inte tala om byxor och kavajer som ser ut som hämtade ur en 1950-talsfilm med Cary Grant. Dock lite omatchade förståss.
Men såklart… har man arbetat hela livet och hjälpt till att bygga upp ett land har man rätt till att göra det mesta… Är det inte så? Även om man “bara” var hushållerska eller auktionshandlare. Ingen blir glömd när man är pensionär. Åldern är ändå rätt rättvist mot de flesta. Det gäller bara att se till att nå dit. Sen får man klä sig hursomhelst.

Vi andra bjuder på det och kanske längtar själva tills vi får göra allt det där.
Gud, vad busigt!

1 thought on “Tanter & gubbar

  1. Klart man ska ha en hatt.
    Om man har råd blir det en Panamahatt
    Annars får man nöja sig med vad Myrorna HAR TILL SALU

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.